MEDEWERKER VERTELT


contentspecialist

Jeske van der Velden

"We beheren
honderden datasets
en servicese”

CONTENTSPECIALIST


Als contentspecialist werk ik voor het content-team. We beheren de honderden datasets en services die wij kosteloos aanbieden aan onze klanten, bijvoorbeeld de BAG, DKK en de Klimaateffectatlas. Daarnaast beheren wij een aantal apps zoals de AHN-viewer, de Topotijdreis en de Omgevingsdienstenviewer. Veel van de data die we live zetten wordt door PDOK aangeboden in GML-formaat. Wij zetten deze datasets om naar het File Geodatabase-formaat en publiceren dit als service. Dit betekent dat onze klanten deze data direct in onze software kunnen gebruiken zonder de GML om te hoeven zetten. Omdat hier veel bij komt kijken is ons team erg divers. Mijn collega’s en ik hebben expertise in data beheer, data conversie en cartografie maar ook technischere kennis zoals database beheer en IT-beheer. Ikzelf ben verantwoordelijk voor het beheer van onze servers en services. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat alles de juiste instellingen heeft, services live gaan en natuurlijk onderhouden worden. Dit houdt ook in dat ik erop toe zie dat onze omgeving niet overbelast wordt en dat de services live blijven voor gebruik. Ik zie er ook op toe dat al onze workflows goed gedocumenteerd worden. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s in het verwerken van datasets, geef ik collega’s advies over het gebruik van onze content en spreek ik regelmatig op events, zoals de Esri GIS Tech.

Esri Nederland


“Esri is een open en hartelijk bedrijf. Ik krijg de kans om het werk te doen waar ik het meeste passie voor voel en ik word gesteund en gestimuleerd om mijzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen uit te proberen. Er is fijn contact tussen collega’s, zowel binnen het team als daarbuiten en ik ga altijd graag mee met de uitjes die georganiseerd worden door EsriFun. Esri heeft veel oog voor de gezondheid van medewerkers. Daarnaast is er altijd oog voor de medewerker als mens en eventuele persoonlijke omstandigheden. Dit maakt dat ik me op kantoor altijd erg op m’n gemak voel en iedere dag met plezier naar mijn werk ga.”






GIS is mijn passie en tijdens mijn loopbaan ben ik erachter gekomen dat ik voornamelijk interesse heb in dataconversie en databeheer. Bij Esri werken is dan ook fantastisch; ik werk voor de wereldmarktleider in GIS-technologie, ik ben elke dag bezig met mijn interessegebied én krijg alle mogelijkheden om mijzelf te blijven ontwikkelen. Bij Esri werken zorgt ervoor dat je heel ‘dicht bij het vuur bent’ en meteen alle nieuwste technische ontwikkelingen kunt meemaken, wat het werk erg dynamisch en uitdagend maakt. Verder vind ik de samenwerking met mijn directe collega’s heel erg fijn. We hebben een heel divers team met veel verschillende persoonlijkheden maar we kunnen allemaal goed met elkaar overweg en hebben behalve een productieve samenwerking ook heel veel lol.

"Bij Esri werken zorgt ervoor dat je heel ‘dicht bij het vuur bent"